A puren gmbh 1968 óta úttörője a PIR haboknak. Állandóan fejleszt, élen jár az újdonságokban. Kiemelt számukra a környezetvédelem, ezért nulla véghulladékkal történő gyártásra képes; a vágási hulladékból, lebontásra kerülő régi épületek PIR szigeteléseiből további értékes anyagot: purenit-et állít elő. 
Németországban 4 gyárral rendelkezik, ahonnan egész Európát képes ellátni.  Mindegyik gyár azonos azonosan kimelkedő minőségben gyárt az összes ország partnerei számára. Rendelkezik magyar nyelvű teljesítmény nyilatkozatokkal. A puren továbbá sok kitűntetéssel is rendelkezik, ebből néhányat alább megismerhetnek.  

pure life - jó az embernek és a környezetnek

Az emberi egészség és a környezet épsége a legértékesebb javunk, ezért – függetlenül attól, hogy új építésről vagy felújításról van szó – az építő- és hőszigetelő anyagok megválasztásánál fontos, hogy azokból ne kerülhessen egészségkárosító anyag a lakótérbe vagy akár a környezetbe. A puren pure life környezetvédelmi és minőségi védjeggyel ellátott, nagyteljesítményű hőszigetelő anyagairól igazolták, hogy nincs aggályos hatásuk az egészségre, sőt korlátozás nélkül alkalmazhatóak akár beltérben is. Hőszigetelő anyagaink teljesítik az anyagösszetételre és emissziós tulajdonságokra, tehát a beltéri levegőminőségre vonatkozó rendkívül szigorú kritériumokat, mivel az illékony anyagok kibocsátása alacsonyabb, mint a legtöbb természetes eredetű szerves anyagnál!

Az egészséges lakóterek építésénél és felújításánál ügyeljen a pure life környezetvédelmi minőségi védjegyre!

A beltéri levegőminőség értékelésére számos, beltérben előforduló károsanyagra irányadó értékeket határoztak meg, amelyeket tilos túllépni. A pure life védjeggyel kitüntetett és tanúsított puren poliuretán hőszigetelő anyagok igazoltan teljesítik az értékelési kritériumokhoz, például az AgBB, a „Kék Angyal RAL UZ 132”, a natureplus „RL 0104” pályáztatási irányelvekhez kapcsolódó követelmények sokaságát, alkalmazásuk egészségügyi szempontból aggálytalan és beltéri alkalmazásra is korlátozás nélkül alkalmasak. Ezt a hőszigetelő anyagok gyártásának éves ellenőrzésével, a szúrópróbaszerűen vett minták kibocsátási tulajdonságainak vizsgálatával, valamint a termékhez kapcsolódó pure life védjeggyel garantáljuk.

 

Minőség

A puren piacvezető márkaként a legmagasabb termékminőséget és a megbízhatóságot képviseli. A korszerű, mintaszerű gyártósorok gazdaságos és zökkenőmentes gyártástechnológiai folyamatokat tesznek lehetővé. A termékfejlesztéstől a kiszállításig minden lépés egyértelműen meghatározott minőségbiztosítási kritériumoknak megfelelően történik. Ezen felül minden puren terméket rendszeren és szigorú minőségellenőrzésnek kell kötelezően alávetni. 

A kemény poliuretánhabok ellenőrzési társaságát (ÜGPU) a Német Építéstechnikai Intézet (DIBt) elismert és az Európai Unió részéről hivatalosan kijelölt tanúsító helye a kemény PUR/PIR hőszigetelő habanyagoknak.


A puren továbbá magyarországi képviselettel rendelkezik, akik műszaki kérdésekben elérhetők.